Maluku Huizen

Menu pagina

  1. Voorwoord
  2. Workshop en kookcursus
  3. Heerlijke recepten uit de molukse keuken
  4. Workshop Kookgroep in het Moluks Cultureel Centrum

Een kennismaking met de Molukse keuken

cursussen en workshop met aandacht voor de eetcultuur want de Molukse keuken is een gastvrije keuken: er is altijd eten voor iedereen.


"Het enige wat ik wilde was om het koken van goed eten toegankelijk te maken voor iedereen. Om te laten zien dat je fouten mag maken gebeurt mij ook regelmatig en dat dit niet erg is."
Jamie Oliver

Voorwoord

Een kennismaking met Evert Aponno. Het willen delen met anderen om ons Cultuur in eer te houden met dank aan mijn ouders, opa's en oma's!

Mijn naam is Evert Aponno ben van Molukse afkomst geboren en getogen in Amersfoort zoon van Benjamin Aponno en Elisabeth Aponno - Pesulima. Wij zijn met 5 broers en een zus. Ben nummer 2 in line.

Waar is deze kooksessie/interesse ontstaan?
Toen ik nog klein en jong was stond ik al te luisteren en mee te kijken in de keuken bij mijn moeder en tuurlijk mijn oma's hoe zij kookten en bakten. Ik vroeg toen al: hoeveel doet u van dat erin etc. Toen zei mijn moeder/oma's al ach beetje dit beetje dat gewoon kijken.Toen dacht ik al Mmmmmm okay. Naarmate ik ouder werd en op mezelf ging wonen, stelde ik deze vragen nog steeds aan dezelfde personen (wijlen overleden opa's en oma's). In de tussentijd veel geëxperimenteerd met de gerechten en koekjes etc. uit de Molukse keuken met als resultaat dat ik nu alles met heel veel liefde en geduld en de basis  tot in de puntjes kan maken, zoals mijn moeder en opa's en oma's het mij hebben geleerd zoals het hoort te zijn.

De vraag waarom ik de catering doe en bak-/kookcursus geef is omdat ik het belangrijk vind om deze kookkunst te delen met anderen opdat een stukje van ons cultuur niet wordt vergeten en blijft behouden van generatie op generatie, zoals ik die heb meegekregen van mijn ouders, opa's en oma’s. Het willen delen met anderen om ons Cultuur in eer te houden met dank aan mijn ouders, opa's en oma's!



Workshop en kookcursus

wordt gegeven door Evert Aponno in het Moluks Cultureel Centrum, Stichting Gosepa te Huizen.

  • F1.1

    Workshop met Evert
  • F1.2

    Workshop met Evert
  • F1.3

    Workshop met Evert
  • F2.1

    Workshop met Evert
  • F2.2

    Workshop met Evert
  • F2.3

    Workshop met Evert
Prev Next
1 2 3 4 5 6

Ik ben sinds een aantal weken begonnen met een Workshop in Huizen-Stichting Gosepa. Deze vindt plaats op vrijdagavond en duurt 10 weken. De groep bestaat uit 10 cursisten (1 heer/9 dames).

Elke vrijdagavond wordt er met passie en plezier koekjes en cakejes gebakken. De recepten worden wekelijks op de website geplaatst. Voor meer informatie inzake de kookworkshop in Huizen, kunt u contact opnemen met:

Evert Aponno
Mobiel: 06 1137 5771
E-mail: Kemi_usa@live.nl



De molukse keuken.

De recepten worden wekelijks op de website geplaatst

  • F1.1

    Workshop met Evert
  • F1.2

    Workshop met Evert
  • F1.3

    Workshop met Evert
  • F2.1

    Workshop met Evert
  • F2.2

    Workshop met Evert
  • F2.3

    Workshop met Evert
  • F2.1

    Workshop met Evert
  • F2.2

    Workshop met Evert
  • F2.3

    Workshop met Evert
  • F2.1

    Workshop met Evert
  • F2.2

    Workshop met Evert
  • F2.3

    Workshop met Evert
Prev Next
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Heerlijke recepten uit de molukse keuken.

Hieronder kunt u de djadjan-djadjan (snoeperijen) recepten van Evert bekijken

  1. Kue Dadar 1e les : Voeg bloem, eieren, zout kaneelpoeder, vanillesuiker (evt. extra fijne suiker) en water toe. Meng dit goed door elkaar tot een romig/glad beslag. (lees verder)

  2. Kue Apem 2e les : In de schaal de bloem zeven samen met de bakpoeder. Voeg het zout, kaneelpoeder roer dit goed door, vervolgens suiker, eieren en citroensap toevoegen. (lees verder)

  3. Zebra cake 2e les : Leg de eieren +/- 10 min. In een schaal met warmwater (kraanwater). Zet de mixer klaar, voeg de suiker/vanille suiker en mix dit heel luchtig. (lees verder)

  4. Kue Mangkok 3e les : Eieren in een schaal en dan in warm water (zijn ze sneller op temperatuur en dat is tussen 24 en 26 ⁰ C) en worden ze luchtiger. (lees verder)

  5. Risolles 4e les : Fruit de ui, knoflook en prei in de pan. Voeg de gehakt toe en bak het bijna gaar. Voeg prei & bladselderij toe en roer dit goed door. (lees verder)

  6. Loempia 5e les : Maak de loempia beslag en bak het één voor één aan één kant net als bij de Risolles. Intussen heb je de vulling algemaakt en op smaak gebracht. (lees verder)

  7. Gevulde Runderzakje 6e les : Bak het rundvlees gaar aan beide zijden. Snijd het tot superfijne sliertjes. Fruit de ui, evt. trassi en het knoflook tot het glazig oogt. (lees verder)

  8. Lemper of Lumper 7e les : Week de ketan-rijst in ruim kokend water weken voor 3 uur. Voeg voldoende zout toe en roer dit door. In de tussentijd dat de ketan-rijst aan het weken is, ... (lees verder)

  9. Kuping Gadja (Olifanten oren) 8e les : Bloem zeven, voeg zout & kaneel toe en dit vervolgens goed door elkaar mengen, daarna verdeel je dit in ⅔ voor ... (lees verder)

  10. Pasteitje (Namu-Namu) 9e les : Mihoen een paar minuten laten weken in heet water en daarna afgieten/uitlekken. Snijd de knoflook (lees verder)


Workshop Kookgroep in het Moluks Cultureel Centrum, Stichting Gosepa te Huizen.

Evert is sinds een aantal weken begonnen met een Workshop in Huizen-Stichting Gosepa. Deze vindt plaats op vrijdagavond en duurt 10 weken. De groep bestaat uit 10 cursisten (1 heer/9 dames)

  • F1.1

    Workshop met Evert
  • F1.2

    Workshop met Evert
  • F1.3

    Workshop met Evert
  • F2.1

    Workshop met Evert
  • F2.2

    Workshop met Evert
  • F2.3

    Workshop met Evert
  • F2.1

    Workshop met Evert
  • F2.2

    Workshop met Evert
  • F2.3

    Workshop met Evert
  • F2.1

    Workshop met Evert
  • F2.2

    Workshop met Evert
  • F2.3

    Workshop met Evert
  • F2.1

    Workshop met Evert
  • F2.2

    Workshop met Evert
  • F2.3

    Workshop met Evert
  • F2.1

    Workshop met Evert
  • F2.2

    Workshop met Evert
  • F2.3

    Workshop met Evert
  • F2.1

    Workshop met Evert
  • F2.2

    Workshop met Evert
  • F2.3

    Workshop met Evert
Prev Next
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21


\