Kampong Express staat voor traditioneel Maleisisch eten. Kampong betekent in het Maleisisch “dorp” en daar wordt eigenlijk al het beste eten gemaakt, gewoon home cooked. Onze oma’s “Hainan Chicken Rice” bijvoorbeeld, rijst gekookt in een speciaal kippenbouillon, waardoor de rijst opzich al lekker genoeg is. Daar komt ons passie uit voort. En we wilden deze soul food graag aan je laten proeven.

Wat leuk dat u ons bezoekt. Even voorstellen: onze groep bestaat uit Molukse mensen met hart voor Israël, uit verschillende kerken en groepen. Ons doel is om u mee te nemen en te laten zien vanuit Gods Woord wat Zijn plan is met Israël en wat wij daarin mogen betekenen.

Stichting ORTEGA is een humanitaire organisatie die ontwikkelingshulp steunt aan projecten in de sectoren gezondheidszorg, onderwijs, drinkwater en sanitatie op de Zuidoostelijke en Zuidwestelijke eilanden van de provincie Molukken in Indonesië.

Met de veranderde samenleving is het voor een Molukse stichting moeilijk om zich staande te houden. Meer en meer wordt er een beroep gedaan op de bereidheid van de kinderen, familie en kennissen, buren, om mee te helpen in de zorg van ouderen. Op het terrein van wonen krijgen bewoners/huurders meer zeggenschap en invloed. Op het terrein van welzijn worden uitkeringsgerechtigden gedwongen om vrijwilligerswerk te doen. Je ontkomt er niet aan om actief vrijwilligerswerk te doen. Of het nu voor de buurt is of voor jongeren, kinderen en ouderen.

Ruim 45 jaar geleden begonnen twee neven, Bob en John, na jaren gevaren te hebben op de Holland Amerkia lijn, hier een Indonesisch nachtrestaurant. Een plek waar je tot zes uur ‘s ochtends uitgebreid kon eten, zoals zij dit gezien hadden in vele wereldsteden. Tot de dag van vandaag kunnen gasten hier een authentieke Indonesische maaltijd nuttigen en weten zowel toeristen, muzikanten en vele vaste gasten ons nog steeds te vinden.

We kijken terug op een druk en afwisselend jaar. Naast de vaste publieksactiviteiten zoals deelname aan de Tong Tong Fair, de jaarlijkse KNIL-herdenking en de Maand van de Geschiedenis, organiseerden we ook voor het eerst een nieuw programma Katong Batja Live! op onze nieuwe locatie in Den Haag, Museum Sophiahof.

Moge je gezegend genoeg zijn om dit nieuwe jaar door te brengen met je ouders, vrienden, geliefden. Wees dankbaar en je hebt alleen maar goede dingen op je pad. Gelukkig Nieuwjaar 2019!

DE REDACTIE