Van Bronckhorst kiest voor gezin en stapt op bij Guangzhou R&F

Giovanni van Bronckhorst is niet langer trainer van Guangzhou R&F. De 45-jarige Rotterdammer heeft zijn ontslag ingediend na de bekernederlaag tegen Shandong Luneng (2-2, verloren na strafschoppen), zo heeft zijn management bevestigd.

,,Hij wil meer tijd met zijn gezin doorbrengen”, zegt zijn zaakwaarnemer Guido Albers. ,,Door de strenge coronaregels heeft hij zijn familie sinds begin maart niet meer gezien. Het was een mooi avontuur in een nieuwe competitie maar nu is het genoeg.” Jean-Paul van Gastel, video-analist Yöri Bosschaart en conditietrainer Arno Philips vertrekken eveneens bij Guangzhou R&F.

Van Bronckhorst  ging na zijn vertrek bij Feyenoord in 2019 aan de slag bij de City Football Group, de organisatie waar Manchester City deel van uitmaakt. In januari vertrok hij naar China, waar hij vanwege de coronarcisis een moeizame start kende. Met Guangzhou R&F moest hij tot september wachten tot hij zijn eerste wedstrijd kon spelen.

In de competitie vielen de resultaten tegen en in de beker was Shandong Luneng, de ploeg van oud-Feyenoorder Graziano Pellè, te sterk. Door twee goals van Roger Guedes kwam Guangzhou R&F met 0-2 achter. Door goals van Richairo Zivkovic (onder meer ex-Ajax) en Renato Ribeiro Calixto werd het nog wel gelijk, maar na strafschoppen werd het elftal van Van Bronckhorst uitgeschakeld.

Van Bronckhorst heeft in China zicht op play-offs dankzij escape. Trainer Giovanni van Bronckhorst heeft een belangrijke overwinning geboekt met zijn Chinese voetbalclub Guangzhou R&F. Hij zag zijn team op het laatste moment van Dalian Pro winnen. Chugui Ye maakte diep in blessuretijd het winnende doelpunt (1-0).

Guangzhou R&F heeft door de overwinning nog zicht op een plaats in de play-offs. De achterstand op de huidige nummer 4 Shanghai Shenhua bedraagt slechts een punt. De Chinese competitie is verdeeld over twee poules. De beste vier ploegen van iedere groep plaatsen zich voor de play-offs.

Van Bronckhorst kan geen beroep meer doen op zijn topscorer Eran Zahavi, die zijn loopbaan bij PSV vervolgt.

Bron : bd.nl – van-bronckhorst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *