Stormloop op Nasi Rames voor dak Pniëlkerk

HUIZEN – Bijna 1.100 maaltijden zijn vandaag uitgeleverd voor de Pniëlkerk. Mensen konden voor 10 euro een Nasi Rames bestellen en zo bijdragen aan de reparatie van het dak. “Geweldig”, zegt penningmeester John Salampessy van de speciale projectgroep renovatie Pniëlkerk.

Bij The Beach was een Drive Trough gecreëerd om coronaproof de maaltijden op te halen. 
 (Foto’s: Bob Awick)

“Zaterdag kregen we door dat het wel heel veel maaltijden zouden worden. We hadden op 500 maaltijden gerekend met eventueel een uitloop naar 800. Dat waren er zaterdag al 1.000. Maandagmiddag om 16.00 uur hebben we de actie moeten stopzetten, anders zou het teveel worden en niet haalbaar.”

Alle zeilen bijgezet
Alle zeilen werden bijgezet en vanaf woensdag is een groep van tien vrijwilligers begonnen met koken. Vanmorgen vroeg om 6.00 uur is gestart met opscheppen tot in de middag. “Zestig procent heeft gekozen om de maaltijd te laten bezorgen. De overige 40 procent kwam de maaltijd afhalen.”

Omdat vooral ook coronaproof te kunnen doen, is het afhalen verspreid over The Beach en Holy Moly. “We werden natuurlijk ook nog geconfronteerd met de lockdown en moesten snel regelen dat het veilig kon. Bij The Beach hebben we een soort van Drive Through gerealiseerd. Mensen werden op de Zomerkade opgevangen en met de auto doorgestuurd. Konden de maaltijd zo meenemen en weer door.”

Al vanaf vanmorgen vroeg werden de maaltijden ingepakt.

Niet verwacht
Van de actie blijft na aftrek van de kosten zo’n 6.000 euro in ieder geval over. “Dat hadden we niet verwacht. Het is geweldig. Daarmee kunnen we het lager gedeelte van het dak meteen opknappen. Daarover hebben we overleg gehad met de dakdekkers. Het gaat dan om het dak van de ontspanningsruimte, keuken en berging. Dat was er het ergste aan toe.”

Afhankelijk van corona is het de bedoeling om in juni volgend jaar nog een grote actie met muziek en eten te organiseren. Ook worden er nog andere acties bedacht om geld in het laatje te krijgen. “Dan kunnen we hopelijk dan de volgende deel van het dak aanpakken.”

Extra geld gedoneerd
De leden van de projectgroep renovatie en leden van de Pniëlkerk zijn ontzettend blij met de belangstelling voor de actie en de vrijgevigheid van de mensen. “Sommige mensen hebben extra geld gedoneerd en ons veel succes gewenst met de actie. Het is fijn om te weten dat de Huizer gemeenschap achter ons staat.”

Bron : nieuwsbladvoorhuizen.nl – stormloop op nasi rames

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *