Feestelijke kerstbox voor Molukse ouderen van Ouderenfonds en Maluku Old Stars

Familie Lekatompessy mocht vandaag de eerste box in ontvangst nemen.
 (Foto: Bob Awick)

HUIZEN – Ouderen van de 1e generatie van de Molukse gemeenschap in Nederland, mantelzorgers van de 2e generatie en andere alleenstaanden Molukse ouderen zijn vandaag verrast met een door het Nationaal Ouderenfonds beschikbaar gestelde prachtige Kerstbox.

De kerstbox werd aan de deur bezorgd door leden van het team van Walking Football Maluku Old Stars Huizen (MOS Huizen). Dat doen zij in samenwerking met KNVB trainer/docent Oldstars Joop Kols, ambassadeur van de Walking football spelvorm voor de Molukse gemeenschap in Nederland en het Ouderenfonds. In samenwerking met de verschillende woonzorginstellingen is ervoor gezorgd dat de kerstboxen hun bestemming vinden.

Ouderenfonds
Het Nationaal Ouderenfonds zet zich in voor ouderen in Nederland. Het stimuleert ouderen om bewust sociaal actief te blijven. Zo blijven ouderen verbonden met anderen en kunnen van betekenis zijn.

Een belangrijke activiteit van het Ouderenfonds is kerstdiners organiseren voor eenzame ouderen. Echter is dat vanwege corona dit jaar niet mogelijk. Hiervoor in de plaats is gekozen voor het bezorgen van een kerstbox aan zo veel mogelijk ouderen.

Sporten
Eén van de andere vele activiteiten en initiatieven van het ouderenfonds is het stimuleren van samen sporten. Bijvoorbeeld met Old Stars. Met OldStars blijven ouderen sociaal actief en in beweging met  aangepaste spelvormen voor 55-plussers. Zij kunnen kiezen uit walking football, walking hockey, tennis, tafeltennis, walking handbal, walking basketbal, walking rugby, walking korfbal en volleybal.

Zo is Walking Football Maluku Old Stars Huizen ontstaan. Met veel plezier wordt de aangepaste voetbal spelvorm gespeeld. De groep traint in principe één keer in de week en doet mee aan walking football toernooien in het land.

Sociaal samenzijn
Het belangrijkste aan deze toernooien is het sociaal samenzijn. Helaas is het vanwege corona op dit moment niet mogelijk deze toernooien te organiseren en eraan deel te nemen. Wie meer informatie wil over Walking Football MOS Huizen, kan via de site https://oldstars.nl/club/mos-huizen/ contact opnemen.

Bron : nieuwsbladvoorhuizen.nl – Walking Football Maluku Old Stars Huizen (MOS Huizen)

One thought on “Feestelijke kerstbox voor Molukse ouderen van Ouderenfonds en Maluku Old Stars

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.