Dicky Wattimena ging failliet, maar kookt nu in sterrenrestaurants: ‘Alsof je ineens in de Champions League staat’

MIDDELBURG – Zo heb je niks en zo sta je tussen sterren. Dicky Wattimena mag dan failliet zijn, voor zijn kookkunsten geldt dat allerminst. De Middelburgse kok staat nu in de keuken van een Amsterdams sterrenrestaurant. En eind deze maand in De Librije.

Een paar weken geleden deed Wattimena in de PZC zijn verhaal over de teloorgang van restaurant Havendorp in Vlissingen. Over de roem die hij had, over de fouten die hij had gemaakt en over de hoop die hij hield. ,,Na de publicatie stond mijn telefoon roodgloeiend. Heel veel positieve reacties, ook wat negatieve. Een crowdfunding die spontaan werd opgezet. En wel vier banen die me werden aangeboden.”

Eén ervan kwam van Dennis Huwaë, van sterrenrestaurant Daalder in Amsterdam, die vorig jaar nog nummer 97 werd in de ranglijst van beste koks ter wereld. ,,Dennis is zelf van Molukse komaf, hij heeft nog in Vlissingen gewoond. Hij maakt fusion-achtige gerechten, maar Moluks koken heeft hij eigenlijk nooit geleerd. Dus dat doe ik nu.”

Traditionele gerechten

Hoe dat is? ,,Fantastisch, echt. Leerzaam om te zien hoe je een restaurant hoort te organiseren. En geweldig om getalenteerde koks te leren wat je zelf van thuis uit hebt meegekregen. Ik leer ze traditionele gerechten, maar ik sta ook sambal te maken. Dit weekend lanceren we vijftig take away-boxen, zoals ik die ook in Zeeland maakte. Als het een succes is, gaan we flink uitbreiden.”

En van het een komt het ander. ,,Eind deze maand geven we samen een workshop Moluks koken in De Librije. Als ik wil, kan ik bij Dennis blijven. Maar er is ook zicht op een doorstart van Havendorp. Mijn hoop was niet voor niets.”

Bron : pzc.nl door Wendy Wagenmakers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *