‘70 Jaar Molukkers’, een Amsterdams verhaal

Maandag 26 april 2021 in Online Evenement

Zaal open 19:45, Aanvang 20:00

In het voorjaar van 2021 is het 70 jaar geleden dat de KNIL-militairen en hun gezinnen uit de Molukken aankwamen in Nederland. Toen de boten aanmeerden in Rotterdam en Amsterdam, was de verwachting dat hun verblijf van tijdelijke aard zou zijn. Zeventig jaar later spelen derde generatie Molukkers een belangrijke rol in de actuele gesprekken over diversiteit, postkolonialisme en het Nederlandse slavernijverleden. 

Op maandag 26 april kijken we met de gratis te volgen livestream ’70 jaar Molukkers’, een Amsterdams verhaal, live vanuit Paradiso terug in de tijd, maar bekijken we vooral ook wat de invloed is van de Molukse geschiedenis op het heden en de actuele discussies. Daarbij zoomen we in op Amsterdam, van de rol die het had als ‘dorpsplein’ in de jaren zeventig en tachtig tot de stappen die het recent heeft gezet om in het reine te komen met haar eigen slavernijverleden.

Binnenkort wordt op deze pagina het volledige programma van sprekers en muzikanten bekendgemaakt.

’70 Jaar Molukkers’, een Amsterdams verhaal is een programma van Nusantara Amsterdam i.s.m. Paradiso. 

Het beeld is een foto uit het archief van Moluccan Moods, een succesvolle concertreeks van Molukse artiesten die tussen 1982 en 1984 op maandelijkse basis plaatsvond in Paradiso. Zie voor meer info ook de website van Moluccan Moods.

  • ParadisoGrote Zaal

Hoe bekijk ik de livestream?

’70 Jaar Molukkers’, een Amsterdams verhaal is een gratis, online evenement. Je kunt de livestream op maandag 26 april om 20:00 uur gratis bekijken via deze pagina op Paradiso website, het YouTubekanaal van Paradiso of de Facebookpagina van Paradiso. 

Binnenkort wordt het volledige programma van sprekers en muzikanten bekendgemaakt.

Hoe kom ik bij Online Evenement?

Dit is een online evenement wat live wordt uitgezonden vanuit Paradiso.

Bron : paradiso.nl – 70-jaar-molukkers-een-amsterdams-verhaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *