Marasabessy in selectie Indonesisch elftal

JAKARTA – De Molukse profvoetballer Muhammad Rifad Marasabessy zal deel uitmaken van het nationale voetbalelftal van Indonesië in de WK 2022 kwalificatie.

Door Novi Ohorella

Marasabessy komt uit het Ambonese dorp Tulehu, ook wel klein ‘Brazilië van Indonesië’ genoemd. Uit deze dorp komen namelijk grote talenten vandaan die op het hoogste niveau in Indonesië voetballen. En die in het nationale elftal zitten of hebben gezeten.

Rifad (roepnaam) speelt als rechtsback in de Liga 1 bij voetbalclub Persikabo in Bogor. De 21-jarige voetballer heeft in zijn voetbalcarrière ook gespeeld voor de clubs Semen Padang en Madura United. Momenteel zit het Indonesische elftal in Dubai voor een oefenwedstrijd.

De WK 2022 kwalificatie wordt over de hele wereld gehouden, georganiseerd door de FIFA, de voetbalbonden en deelnemende landen. Er worden meer dan 800 kwalificatiewedstrijden gespeeld in een tijdsbestek van 2,5 jaren. Er zullen 211 landen deelnemen aan de WK kwalificatie.

Indonesië speelt op 3 juni tegen Thailand, daarna tegen Vietnam op 7 juni en ten slotte op 11 juni tegen de Verenigde Arabische Emiraten (VAE).

Bron : tifamagazine.com * marasabessy-selectie-indonesisch-elftal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.