The Voice Senior-winnaar Jimi Bellmartin (72) overleden

Zanger Jimi Bellmartin uit Vught is overleden na een kort ziekbed. Dat bevestigt zijn familie. Bellmartin won in 2018 The Voice Senior. Hij werd 72 jaar.

Omroep Brabant
Jimi Bellmartin

Jimi werd geboren als Jimi Silawanebessy in Bogor, Indonesië en kwam als 1-jarig jongetje naar Den Bosch. Hij was in de jaren ’70 en ’80 actief als soulzanger maar zette zijn carrière daarna een tijdje op een lager pitje. In 2018 won hij het eerste seizoen van The Voice Senior en brak hij door bij het grote publiek. Maar liefst twee miljoen mensen keken naar de finale.

Na zijn winst mocht hij een EP opnemen en optreden in de Ziggo Dome. In 2019 stond hij twee avonden in de Johan Cruijff ArenA tijdens de concerten van De Toppers.

Jimi woonden jarenlang in Kamp Vught. Hij maakte samen met Ernst Jansz een nummer over Barak 23, de plek waar hij woonde met zijn familie.

Bellmartin werd vooral geroemd om zijn rauwe en unieke stemgeluid. Hij zong onder meer in achtergrondkoren van sterren als Percy Sledge en The Trammps.

De artiest genoot in Nederland nationale bekendheid nadat hij drie jaar geleden als ‘soulkanon’ The Voice Senior won. De zanger werd gecoacht door Gordon en Gerard Joling.

In 2019 maakte hij zijn opwachting bij de concerten van de Toppers in de Johan Cruijff Arena.

Steunbetuigingen
Onder andere binnen de Molukse gemeenschap wordt met veel verdriet gereageerd op het overlijden van Jimi. Op social media worden veelvuldig steunbetuigingen en mooie woorden over de zanger gedeeld.


Bron : omroepbrabant.nl * the-voice-senior-winnaar-jimi-bellmartin-72-overleden

One thought on “The Voice Senior-winnaar Jimi Bellmartin (72) overleden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.