Ernst Jansz & Jimi Bellmartin – Barak 23

Videoclip bij het nummer ‘Barak 23’ van Ernst Jansz en Jimi Bellmartin.

In 1951 werden 3000 Molukkers, oud-millitairen en hun gezinnen ondergebracht in de barakken van het voormalig concentratiekamp Vught. Het zou slechts voor tijdelijk zijn, maar voor velen werd het een definitief onderkomen. Jimi Bellmartin groeide op in Woonoord Lunetten, zoals het kamp in die tijd genoemd werd. In dit nummer, dat hij samen met Ernst Jansz maakte, zingt hij over zijn jeugdherinneringen in barak 23. Barak 23 staat op de CD Wie, die op 20 mei 2010 werd uitgebracht door Nationaal Monument Kamp Vught.

De CD maakt deel uit van het project Zichtbare herinneringen…een confrontatie met terreur Vanwege het 20-jarig jubileum van NM Kamp Vught is een aantal artiesten hiervoor benaderd, waaronder Stef Bos, Lenny Kuhr, Heddy Lester, Gerard van Maasakkers, Gé Reinders en Renee van Bavel. Zij lieten zich inspireren door de betekenis van Kamp Vught.

Jimi Bellmartin: zang Ernst Jansz: zang, gitaar Arthur Lijten: drums Boudewijn Lucas: bas Bart de Win: toetsen, zang Tjeerd van Zanen: gitaar René van Mierlo: gitaar Renee van Bavel: zang De CD is geproduceerd door Tjeerd van Zanen. Met dank aan Museum Maluku voor het archiefmateriaal Meer foto’s op : http://www.geheugenvannederland.nl/?/…

Camera, regie & montage: Hugo Rikken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *