Molukse gemeenschap blij met hijsen Molukse vlag bij gemeentehuis Groningen

In de Molukse gemeenschap is met dankbaarheid gereageerd op een initiatief van burgemeester Koen Schuiling van Groningen. Deze hees gisteren de Molukse vlag nabij het tijdelijke gemeentehuis van Groningen aan de Radesingel. Een opmerkelijke actie van de burgemeester.

Hij deed dat omdat het gisteren 70 jaar geleden was dat het laatste schip met Molukkers naar Nederland kwam. KNIL-militairen en hun gezinnen vestigden zich onder andere in de gemeente Groningen. Om dat te herdenken hees hij de Molukse vlag voor het stadhuis samen met leden van de Molukse gemeenschap.

De burgemeester liet weten dat volgens hem de Molukkers niet de eer hebben gekregen die ze hebben verdiend. “Uw volk heeft uw steentje aan Nederland meer dan bijgedragen”, aldus de burgemeester van Groningen.

Dat een burgemeester een Molukse vlag hijst zou gevoelig kunnen liggen in Indonesië. Maar de gemeente Groningen laat weten vrij te zijn om de vlag van de gemeente Groningen, die er normaal hangt, een dag te vervangen door de Molukse vlag. Dat werd door Molukse inwoners in Groningen bijzonder gewaardeerd.

Bron : gic.nl * molukse-gemeenschap-blij-met-hijsen-molukse-vlag-bij-gemeentehuis-groningen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *