Op de bonnefooi naar NM Kamp Vught? Dan kom je waarschijnlijk niet binnen

VUGHT – Het herinneringscentrum NM Kamp Vught en barak 1B zijn in de zomervakantie zeven dagen per week geopend, maar vanwege de coronamaatregelen geldt nog steeds een maximum aantal bezoekers per dag. Bezoekers die niet hebben gereserveerd, kunnen vaak niet terecht.

Er komen nog veel spontane bezoekers aan de balie van NM Kamp Vught. Zonder reservering kunnen zij het museum vaak niet bezoeken omdat alle tijdsloten al zijn volgeboekt. 

Online reserveren

Per tijdslot van een half uur mogen er 20 bezoekers naar binnen en in totaal 220 per dag. ,,Nationaal Monument Kamp Vught is blij met de grote belangstelling en de positieve reacties, onder meer op de nieuwe expositie Lain Sayang Lain, 70 jaar Molukkers in Nederland, die 23 juli is geopend”, aldus een woordvoerster. ,,Maar omdat het erg druk is, willen wij extra aandacht vragen voor het online reserveren.” https://imasdk.googleapis.com/js/core/bridge3.476.0_en.html#goog_1350489494

01:26

Eind 2019 werd NM Kamp Vught in een compleet nieuw jasje gestoken. Er werd een vleugel aan het herinneringscentrum gebouwd en de tentoonstelling werd vernieuwd. Koning Willem-Alexander heropende het vernieuwde NM Kamp Vught. De verbouwing zorgde ervoor dat schoolklassen en individuele bezoekers voortaan gescheiden van elkaar en in alle rust de geschiedenis van het kamp kunnen ervaren en herdenken. 

100.000 bezoekers

Het herinneringscentrum aan de Lunettenlaan wil graag meer individuele bezoekers trekken uit binnen- en buitenland en groeien naar honderdduizend bezoekers. De vernieuwde, indrukwekkende tentoonstelling is daarom ook tweetalig, Engels en Nederlands.

Bron : https://www.ad.nl/den-bosch/op-de-bonnefooi-naar-nm-kamp-vught-dan-kom-je-waarschijnlijk-niet-binnen~a640963b/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *