Istori Istori Maluku

I.s.m. de redactie van Malukuhuizen.nl organiseerde de Bibliotheek zaterdag 13 november een drukbezochte middag over 70 jaar Molukkers in Nederland en in Huizen.

Ombak Maluku

Na de klanken van de tifa (Molukse trommel), bespeeld door Arnold en Marlies Wattilete, gaf Nanneke Wigard (oud-directeur Moluks Museum) een reconstructie van het gedwongen vertrek van Molukse KNIL-militairen en hun gezinnen uit Indonesië rond 1951, het leven aan boord van de twaalf schepen en de aankomst in Nederland. Zij beschreef dit uitgebreid in de recente uitgave Ombak Maluku.

John Manuhutu

John Manuhutu (foto), oprichter van de band Massada, vulde deze reconstructie aan met zijn zeer persoonlijke en aangrijpende herinneringen aan zijn ouders en het opgroeien in Kamp Almere in Huizen. Hij las ook twee indrukwekkende passages voor uit zijn in maart volgend jaar te verschijnen boek.


Moluks gebak

In de pauze konden de bezoekers genieten van even prachtig als heerlijk Moluks gebak.


Julia Tomasila-Snell

Na de pauze vertelde ook Julia Tomasila-Snell heel persoonlijk over Kamp Almere, waarover zij haar eerste boek Overgeplant naar Nederland schreef.

Angelique Schildt-Gooijer

Angelique Schildt-Gooijer, die met haar coachingpraktijk mensen begeleidt na verlies van een dierbare, hield een prachtige voordracht met als titel “Eerste generatie”.

Vierde generatie

Julia Tomasila-Snell maakte de cirkel rond door te vertellen over haar kleindochter, de vierde generatie, een verhaal uit haar nieuwste boek Kracht: Korte verhalen van een Molukse vrouw.

Bron : https://www.bibliotheekhlb.nl/actueel/Nieuws/IstoriIstoriMaluku.html

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *