Even voorstellen: dit is onze nieuwe buurtbijdrager Yoas Huwaë

Even voorstellen: dit is Yoas Huwaë, maar jullie mogen Yoas zeggen. Sinds kort is hij ons team komen versterken als vrijwillige fotograaf van indebuurt Nijmegen. Tijd om kennis te maken!

Yoas vertelt: “Nijmegen is de stad waar ik geboren ben en met veel liefde nog steeds woon. Opgegroeid in de wijk Grootstal maar inmiddels wonend op steenworpafstand van onze binnenstad. Mijn passie voor fotografie heeft zich op jonge leeftijd al gevormd. Mijn vader Allan was op veel feesten aanwezig met een camera in zijn hand. Het vastleggen van de mooie momenten, emoties en vooral de gezelligheid, mijn vader wist maar al te goed hoe hij dat voor elkaar moest krijgen.”

Van hobbyist tot fotograaf

“Naarmate ik ouder werd, begon mijn interesse voor fotografie steeds meer te groeien tot het punt dat ik mijn eigen eerste camera aanschafte, een Canon EOS 77D. Het experimenteren was begonnen! Door mijn voorliefde voor reizen begon ik mijn camera-gear uit te breiden met een GoPro en een DJI Mavic Pro. Klaar om de wereld te verkennen en vast te leggen op mijn manier. Ik begon te experimenteren en de foto’s werden steeds beter. Ik merkte dat het fotograferen me lag en kreeg er steeds meer plezier in.”

Kunstproject

“Op 16 juni 2021 ben ik als fotograaf begonnen met het kunstproject De Nijmegenaar, een project waar ik tot eind 2022 zoveel mogelijk Nijmegenaren anno nu wil portretteren en interviewen. Nijmegen is in mijn ogen een multiculturele stad waar iedereen zichzelf kan zijn, door zoveel mogelijk Nijmegenaren samen te brengen met het kunstproject wil ik aan alle Nijmegenaren laten zien wie wij zijn en dat we allemaal één gedeelde liefde delen voor deze mooie stad. Dit heeft mij op fotografisch vlak een boost gegeven en mede door de positieve reacties van mijn omgeving besloot ik uiteindelijk om freelancefotograaf te worden en van mijn hobby mijn beroep te maken!”

Meer dan alleen een foto

“Naast portretfotografie liggen mijn interesses bij alle verschillende manieren van foto- en videografie. Een ontdekkingstocht die in mijn ogen pas is begonnen. Door de samenwerking met indebuurt hoop ik zoveel mogelijk Nijmeegse verhalen te mogen vastleggen door de oog van mijn lens.”

“Heb jij een bijzonder verhaal dat met behulp van fotografie pas echt tot zijn recht komt? Laat het dan weten via nijmegen@indebuurt.nl. Ik kom dan graag met mijn camera bij jou op bezoek!”

Bron : indebuurt.nl-yoas-huwae

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *