Persbericht : een project over de Molukse identiteit.

Mijn naam is Manoach Beeftink, onder mijn vrienden en familie bekend als ‘Mano’. Samen met Moya Wenno heb ik een project gemaakt over de Molukse identiteit. We hebben hier ons hart en ziel in gestopt. We voelden een drang om een project te creëren over de Molukse identiteit, met een moderne twist. Er zijn al veel TV shows, films en boeken gemaakt over de Molukse identiteit, maar de meeste hiervan kiezen de invalshoek van het verleden.

Vanuit veel Molukse kringen hebben wij vernomen dat er behoefte is aan een nieuw geluid: de invalshoek van de toekomst. Als jonge Molukse artiesten vroegen wij ons af hoe wij die invalshoek vorm zouden kunnen geven. We begonnen bij het definiëren van de Molukse identiteit: ’trots’, ‘kracht’ en ‘groepsgevoel’ waren de woorden die naar boven kwamen. We kozen de vorm van dans om deze woorden uit te beelden. Dans biedt een prachtige mogelijkheid om een verhaal te vertellen dat niet te letterlijk is of te politiek beladen. Er is ruimte voor interpretatie.

We dachten ook na over een proces van persoonlijke groei. Hoe kun je een verleden achter je laten zonder het te negeren? We probeerden middels dans en choreografie een specifiek proces te tonen — een proces dat bestaat uit een periode van rouw waarin de pijn van vroeger erkend wordt, een periode van vergeving en vervolgens een periode van zelfontplooiing. Zo kun je verder. Zo kun je bloeien en je talenten met trots en liefde uitstralen.

We zijn super excited om dit project met jullie te delen. Houd mijn Instagram pagina @manoachbeeftink in de gaten voor meer. Dank voor het lezen! We zijn benieuwd naar wat de toekomst gaat brengen.


In de bijlage zijn een aantal foto’s gevoegd. De credit van de fotograaf is Koekoek Photo. Graag vermelden bij plaatsing.

Alvast bedankt voor het aanbod om MALUKU een beetje in de schijnwerpers te zetten. We waarderen het enorm!

Met vriendelijke groet,

Mano
+31681092838
www.manoachbeeftink.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *