Interview: Viervoudig Nederlands kampioene Gayle Mahulette

HOLBAEK – De oorspronkelijk Arnhemse Gayle Mahulette won op 6 februari jl. haar vierde Nederlandse titel in het damesenkelspel, ze overtrof Olympiaganger Judith Meulendijks (drie NK-titels) en achterhaalde ze onder andere generatiegenoot Soraya de Visch Eijbergen.

Door Roger Neervoort

De Molukse speelt badminton op topniveau. Twee jaar geleden verhuisde ze ervoor naar Denemarken. Waar ze de begeleiding en tegenstand vond die ze in Nederland miste. We volgen haar al jaren, maar hoe gaat het nu met haar in Denemarken? En wat is er voor nodig om vier keer Nederlands kampioen te worden? Tijd voor wat TIFA vragen.

Hoe bevalt het leven in Denemarken?

Denemarken is een leuk land, met veel te zien en interessante tradities. Voor mijn badmintonleven is dit de ideale plek om te zijn, (Holbaek). Er zijn veel spelers, van uit alle hoeken van de wereld, waar ik goed mee kan sparren. Ik woon op loopafstand in een kleine kamer van het sportcentrum vandaan en heb hier alle faciliteiten die ik nodig heb. Zoals de badminton hal, gym, zwembad en fysio. Mentaal gezien kan het af en toe wel een challenge zijn, omdat je sociale leven hier op een laag pitje staat vanwege de badmintonbubbel waar je in zit. Gelukkig kan ik contact houden met mijn familie en vrienden via Facetime!

Je hebt een grote carrière. Wat zijn de belangrijkste kwaliteiten die je nodig hebt om de top te halen?

Een aantal belangrijke kwaliteiten zijn wilskracht, discipline en consistency. Je hebt die drive nodig om iets zo graag te willen bereiken, zodat je ook de dingen gaat doen die nodig zijn om dat doel te behalen. Dan moet je ook consistency hebben hierin, er telkens aan blijven werken, want practise makes progress.

Is bij een profcarrière hard werken belangrijker dan talent?

Ik denk dat beide belangrijk zijn, maar wanneer talent niet hard werkt… dan kom je ook niet verder. En met hard werken kan je zeker ver komen!

Kom je weleens andere Molukkers tegen in de badminton wereld?

In Nederland weleens, maar in de internationale badmintonwereld ben ik niet veel Molukkers tegen gekomen. De meeste spelers weten niet waar Maluku is en hoe het komt dat ik voor NL speel. Het is wel mooi om zoveel mensen over ons verhaal en de cultuur te kunnen vertellen en ze kennis te laten maken met ons eten.

Heb je ook een voorbeeld waar je tegen opkijkt en die jou heeft geïnspireerd?

In de loop der jaren zijn er veel verschillende badminton toppers waar ik naar heb opgekeken en die mij hebben geïnspireerd. Onder andere Mia Audina en Carolina Marin.

Bron : http://www.tifamagazine.com/interview-viervoudig-nederlands-kampioene-gayle-mahulette/?fbclid=IwAR02K0BPneZqvMMPA8tczPdxSvilBdah6womoU0otyhyBSJCgEnUTzBi2-w

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *