Amsterdams Meesterwerk in concert

De deelnemers in Amsterdam presenteerden zich zondag 27 februari onder de naam Meesterwerk Maluku Amsterdam. Zij ontmoetten elkaar wekelijks op zondag met een vaste groep en gingen aan de slag onder begeleiding van bandcoaches Julius Nanlohy, Fransje Manuputty en Peter Lilipaly. Iedereen die muziek kon maken mocht meedoen, ook zonder ervaring met een band. Samen werden ze klaargestoomd voor het concert.

Lachen, gieren, brullen en huilen

Initiatiefnemer van Meesterwerk Maluku Amsterdam, Terry Maipauw-Sperwer, vertelt over de inspanningen in de afgelopen maanden: “Het was veel lachen, gieren, brullen en soms ook huilen. Je hebt toch te maken met dertig verschillende meningen. Een aantal zangeressen vonden het ook erg spannend om op te treden maar kijk ze stralen!”

Ideale mix

De drie bands traden na elkaar op en stelden elk hun eigen setlist samen. De mix aan ervaring en niveau in elke band was erg waardevol. De meer ervaren mensen konden hun minder ervaren collega’s er doorheen helpen. Songs als Lovely Day van Bill Whithers, My Girl van The Temptations en Valerie van Amy Winehouse werden afgewisseld met Molukse songs als Waktu hujan sore sore. Het publiek waardeerde de optredens en liet goed van zich horen tijdens solo’s van de muzikanten. Veel deelnemers waren heel erg zenuwachtig en vielen na afloop hun vrienden en familie opgelucht in de armen.

Over Meesterwerk

Het programma Meesterwerk is een nieuw initiatief van het Nationaal Ouderenfonds. Ouderen ontdekken met een reeks lessen op een laagdrempelige manier cultureel creatieve groepsactiviteiten. Via deze groepsactiviteiten vinden ouderen belangrijke verbinding. Deelnemers bedenken en organiseren de activiteiten vaak zelf. Zo wordt creatief talent ontwikkeld én tegelijkertijd een nieuw en stevig lokaal netwerk gecreëerd.

Meesterwerk Maluku Amsterdam gaat door. Iedereen die zich wil aansluiten is welkom en kan zich melden bij Stichting Maluku Amsterdam: info@malukuamsterdam.com

Bron : https://ouderenfonds.nl/verhaal/amsterdams-meesterwerk-in-concert/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *