Djaga Tanah Adat Maluku

Jakarta, de elites en buitenlandse investeerders vullen hun schatkisten met de rijkdommen van Maluku. Momenteel zijn de de Molukkers economisch nog steeds achtergesteld en is er al 72 jaar geen vooruitgang. 

In mei 1950, 72 jaar geleden, kwamen vreemdelingen van het eiland Java met hun troepen de Molukken bezetten. Hierdoor heeft het volk van Maluku sinds 1950 haar soevereiniteit en recht op zelfbeschikking verloren.

De Molukkers hebben hun eigen “nationale” visschuren, Olie- en Gasblokken: 25 blokken (Masela Block kan groter zijn dan Qatar), De Berg van Goud  op het eiland Buru, De Berg van Koper op Wetar Island, tin, parelmoer en andere rijkdommen.

De koloniale bezetter uit Jakarta laat het volk van de Maluku ondanks deze overvloed elke dag in armoede leven. Het is ronduit vreemd dat Maluku nog steeds behoort tot de armste regio’s van Indonesië is. 

Hoe kan dat?

Parlementslid Mercy Barends verwoordde het zo: de centrale regering in Jakarta  voert een bewust beleid om Maluku structureel arm te houden. Molukkers moeten hun ogen openen, zich hiervan bewust worden, wakker worden en zich verzetten! Het is beter om staande te sterven terwijl je vecht tegen dit onrecht, dan op je knieën als slaaf te leven van buitenlandse indringers in je eigen land.

Bron : https://sakamesemaluku.com/%F0%9F%8E%BC-molukken-mijn-vaderland-%F0%9F%8E%BC/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *