Brian Piris geniet als hoofdtrainer bij The Gunners

Met een verleden in het profvoetbal bij NAC Breda en als jeugdtrainer in de opleiding van de club, zou je Brian Piris misschien niet zo snel verwachten bij een team in de vierde klasse. Maar niets is minder waar. Want als trainer van The Gunners geniet de voormalig buitenspeler ontzettend. “De vonken vliegen er echt vanaf, dat is toch heerlijk?”

De 52-jarige Piris is dan ook maar wat blij dat het balletje de laatste weken weer is gaan rollen. “Het gaat weer ergens om. Zonder vooruitzicht is het moeilijk om die jongens gemotiveerd bezig te houden, je blijft dingen verzinnen.” Want dat is als hoofdtrainer van The Gunners nu zijn taak, al zag dat er afgelopen zomer niet naar uit. “Eigenlijk wilde ik een jaartje niks doen en wat vaker bij mijn zoontje kijken, maar toen vroeg Peter Remie of ik het zag zitten om assistent te worden.”

Beter voetballen

Na een aantal gesprekken besloot de oud-trainer van onder meer PCP en Molenschot, die op loopafstand woont van The Gunners, het gewoon te doen. Al was dat van korte duur. “Na een paar weken gaf Peter aan dat het te druk voor hem was en hij zijn contract in ging leveren. Toen kwamen ze bij mij.” Daar stond Piris niet zo van te kijken. “Als assistent deed ik ook al heel veel. Daardoor zag ik zijn vertrek ook wel een beetje aankomen.” De eerste maanden bevallen hem prima. “Het is zo’n leuke club! Heel gezellig, een goede organisatie en het is altijd feest. Tuurlijk willen we ook presteren, maar je blijft amateurtrainer.” Dat presteren gaat, met een plek in de top van de vierde klasse, helemaal zo gek nog niet. “We hebben een leuke selectie en doen goed mee, daar draait het uiteindelijk natuurlijk wel om.” Maar, zo vervolgt hij. “Er moet echt beter gevoetbald gaan worden. Als we zo blijven spelen, worden we zeker geen kampioen.” Een kampioenschap is sowieso nog niet echt iets waar Piris aan denkt. “Maar als je erbij staat, wil je erbij blijven. Ik vind dat we bij de eerste drie moeten kunnen eindigen, dan speel je waarschijnlijk nacompetitie.” Aan de instelling zal het in ieder geval niet liggen, vertelt de inwoner van Breda. “Die gasten zijn zo gedreven op de training, dat heb ik niet vaak meegemaakt. Als ze dat op kunnen blijven brengen, kan het een heel mooi seizoen worden.”

Ontzettend gedreven

Mede daardoor besloot Piris om zijn contract met een jaar te verlengen, want het gevoel is goed. “Waarom zou ik dan niet lekker blijven? Als je hard werkt, komt er vanzelf een beloning. Daar moet je in geloven.” Dat verwacht hij dan ook altijd van zijn spelers. “Ik ben een trainer die veel eist van zijn groep, vooral inzet. Je mag alles verkeerd doen, als je maar keihard werkt.” Als speler was hij zelf ook niet altijd even serieus en dus moet een geintje op zijn tijd gewoon kunnen. “Soms sta je er als trainer boven, maar je doet ook samen een biertje. Tijdens de training of wedstrijd moet je er alles aan doen, voor de rest moet je vooral plezier hebben.” Hij geniet zichtbaar. “We hebben ook echt een paar aardige spelers hoor! En ze zijn allemaal zo ontzettend gedreven.” Met drie jaar in het betaalde voetbal zou je zeggen dat het voor hem even wennen was op amateurniveau, maar dat was het niet, vertelt hij. “Ik heb zelf ook nog op dit niveau gespeeld, je moet het niet met elkaar gaan vergelijken.” De mentaliteit die Piris nu heeft, had hij stiekem als speler wel willen hebben. “Nu ben ik veel serieuzer en neem ik mijn verantwoordelijkheid. Soms denk ik over die tijd: heb ik dat echt gedaan? Je was alleen maar met jezelf bezig.” Zijn droom om ooit jeugdtrainer te worden bij NAC is al in vervulling gegaan, hoe zit dat als hoofdtrainer? “Het is prima zo. Met The Gunners zou ik wel omhoog willen, verder heb ik die ambitie niet. Eigenlijk zou ik dit jaar vrij zijn, dat zegt genoeg. Maar ik kan gewoon niet zonder!”

Klik op The Gunners voor het laatste artikel van de club.

Bron : https://voetbaljournaal.com/voetbalnieuws/west-brabant/breda/brian-piris-geniet-als-hoofdtrainer-bij-the-gunners/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *