PuurPodium: architectuur van voormalige GGZ-kliniek en Stichting Kasuaris

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN – De voormalige GGZ-kliniek aan de Noorderkeerkring in Alphen aan den Rijn staat centraal in een nieuwe uitzending van PuurPodium. De Alphense architect Latief Perotti vertelt over de bijzondere architectuur van het gebouw.

Het gebouw was de afgelopen periode vaak in het nieuws omdat de tijdelijke huurders uit het pand moeten, waarna er Oekraïense vluchtelingen in opgevangen gaan worden. Nu legt Perotti uit hoe het opvallende gebouw opgaat in de omgeving en welke aspecten opvallend zijn, zowel binnen als buiten.

Roelof Gortemaker, die als architect betrokken was bij de ontwikkeling van het gebouw, komt ook aan het woord. Gortemaker legt onder andere uit dat het ontwerp van het gebouw is afgestemd op de functie ervan.

Stichting Kasuaris

Angelique Loupatty en Christina Mulyono vertellen over Stichting Kasuaris. Leden van de stichting gebruiken hun Moluks-Indische cultuur als vertrekpunt om verbinding te maken met en tussen verschillende culturen.

PuurPodium wordt elke zaterdag en zondag tussen 19.00 uur en de volgende dag 11.00 uur uitgezonden op televisie, even na het hele uur en direct na het Studio Alphen Nieuws. Hieronder is de uitzending ook online te bekijken.

Bron : https://www.studioalphen.nl/nieuws/puurpodium-architectuur-van-voormalige-ggz-kliniek-en-stichting-kasuaris/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *