Drummer Ronald Putuhena Teterissa wilde als kind een gouden drumstel

Wie de laatste jaren naar de Theaterroute Huizen is geweest, heeft hem misschien achter de drums zien zitten: Ronald Putuhena Teterissa, Roon voor vrienden, droomde als kind al van het hebben van een band.

Roon werd in 1960 in Kamp Almere geboren, een van zeven kinderen. Zijn moeder behoort tot de laatste nog levende Molukkers die in 1951 naar Huizen kwamen. “Mijn moeder was zwanger toen ze naar Nederland kwam, mijn broer was een van de eerste baby’s die in Kamp Almere werd geboren.”

Roon op de cajon, een slagwerkinstrument uit Peru.Foto: Larisa Landré

Zijn jeugd in het kamp omschrijft hij als een wereldtijd. “Als kinderen hadden we alle ruimte. We speelden veel samen, voetbalden en konden ook zo het bos in lopen. Het was een prachtige omgeving om te wonen. Wel woonden we in een koud houten huis, met zeven kinderen.

Bron : Drummer Ronald Putuhena Teterissa wilde als kind een gouden drumstel

One thought on “Drummer Ronald Putuhena Teterissa wilde als kind een gouden drumstel

  1. Wat een mooi kort verhaaltje. Mijn vader heeft zijn hele leven gedrumd. Ik ook een tijdje. Ik heb als blanda hart voor de Molukse gemeenschap. Heb er ook vrienden. Komt omdat ik van 1944 ben en opgegroeid met oorlogsverhalen. Ken hun geschiedenis. Word de laatste tijd wat meer aandacht aan besteed oo tv. Werd tijd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *