Cultuurcafé Istori Istori Maluku in De Tuyter

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Op donderdag 30 juni is er weer een Cultuurcafé in De Tuyter. 

Deze editie brengt een interactieve muzikale voorstelling in samenwerking met Yopi Abraham en Tiga Batang Rumah, licht Mariska Scalongne-Kleijsen toe: “Naar aanleiding van de tentoonstelling ‘Istori-istori Maluku’ in het Streekmuseum Krimpenerwaard staat het Cultuurcafé in het teken van de Molukse cultuur, maar ook de verbinding tussen Nederland en de Molukken en de nieuwste generaties. Yopi Abraham is kunstenaar, artiest en veel meer. Zelf komt hij uit de Molukse Wijk in Capelle aan den IJssel, nu is zijn werk ook te zien in de tentoonstelling. Tiga Batang Rumah is een tifa-groep bestaande uit drie jonge vrouwen. Ze zijn derde generatie Molukkers met een hart voor cultureel erfgoed, die het tifa-spel in leven willen houden.”

Het Cultuurcafé  is bedoeld als inspiratie- en netwerkbijeenkomst voor liefhebbers van cultuur en betreft een samenwerking tussen Stichting Synerkri, Streekmuseum Krimpenerwaard, Bibliotheek aan den IJssel en Muziekschool Krimpen. 

Afbeelding

De toegang bedraagt 2,50 euro incl. consumptie. Tickets zijn verkrijgbaar via www.uitagendakrimpen.nl. Inloop vanaf 19.00 uur, aanvang voorstelling 19.30 uur. Na afloop is er voor iedereen een Moluks hapje en drankje. 

Bron : Cultuurcafé Istori Istori Maluku in De Tuyter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.