En toen was het stil

DONEER NU – voor de realisatie van het boek ‘En toen was het stil’. Een autobiografische roman over de innerlijke strijd van een derde generatie Molukker + NIEUW Het project zal worden ondersteund middels een soundtrack.

INLEIDING

Annemarie Staaks van The insight story schrijft een boek over een ingrijpende fase uit het leven van gitarist en ondernemer Tasilo Pieck. Hoewel het hem ogenschijnlijk voor de wind gaat, kampt Tasilo jarenlang met diepe angsten. Overmatig drankgebruik en drugsverslaving zijn het gevolg. Langzaam raakt hij steeds verder verwijderd van zichzelf en zijn naasten. Opgegroeid in de getraumatiseerde Molukse cultuur kan Tasilo zich alleen uiten via de snaren van zijn gitaar.

over het loslaten van angst en pijn van voorgaande generaties

INHOUD

In deze autobiografische roman wordt het verhaal verteld van een derde generatie Molukker in Nederland. Vanuit herinneringen en anekdotes wordt duidelijk hoe de Molukse cultuur en het trauma van de Molukse kwestie hem als oudste zoon in het gezin hebben gevormd. Tasilo blijkt niet geworteld als individu met vechtpartijen en agressie, drank- en drugsgebruik tot gevolg. Voor praten en het uiten van emoties is geen plek. Zijn gevoeligheid vindt maar één uitlaatklep en dat is de muziek. Helaas is dat niet voldoende.

over het verliezen en het terugvinden van jezelf

DONEER

Voor een ieder die dit project een warm hart toedraagt: doneer. Want alleen met jullie bijdrage kan dit project worden gerealiseerd. Het geld zal worden gebruikt voor al het redactionele werk en een vergoeding voor de auteur, voor het ontwerp en voor de professionele opmaak van het boek én voor een ongekende boekpresentatie in Poppodium Grenswerk op 01-11-2022.

BELANGRIJKE UPDATE

Een plan dat bijvoorbeeld tegelijkertijd met het boek was ontstaan, was het maken van een soundtrack bij het boek. Het probleem alleen was dat daar geen geld voor was. Nu het doelbedrag is gehaald, én meer, willen we alsnog de soundtrack in een professionele muziekstudio gaan opnemen. En dat, ga ik zeker niet alleen doen.

Mijn wens is om dit te doen met een mix van getalenteerde muzikanten die ik een warm hart toedraag en die het gevoel van de afgelopen dagen met mij delen. Want daar gaat het om: samen een positief geluid delen met de rest van de wereld. In mijn boek komen songs voorbij die belangrijk voor me waren en zijn. Deze gaan we opnemen zodra het nieuwe doelbedrag is gehaald.

OVER TASILO PIECK

Tasilo Pieck (Venlo, 1976), muzikant in hart en nieren droomt al jaren van een eigen boek. Deze droom komt steeds dichterbij nadat hij besluit om na elf jaar uit zijn eigen succesvolle horecabedrijf Motown Music Café te stappen. Hoewel het vertellen van zijn verhalen en ervaringen, anderen juist inspireert, raakt hij in de daaropvolgende jaren zelf steeds verder de weg kwijt en verliest daarmee zijn eigen identiteit. In de ontmoeting met auteur Annemarie Staaks ziet hij de langverwachte mogelijkheid om eindelijk zijn verhaal naar de buitenwereld te brengen.

OVER DE AUTEUR

Annemarie Staaks (Kessel, 1980) werkt ruim vijftien jaar als schrijver en interviewer en verdiepte zich de laatste jaren in autobiografisch schrijven. Als schrijver en als mens is ze mateloos gefascineerd door het mysterie van de mens. Waarom doen we wat we doen? Hoe verlopen onze levens, wat drijft ons en wat leren we onderweg? Het is haar missie om door middel van biografisch schrijven meer bewustzijn, compassie en verbinding te creëren. Voor meer info zie: theinsightstory

Bron : https://www.voordekunst.nl/projecten/13645-en-toen-was-het-stil

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *