Jongerenbeweging protesteert in Ambon: ‘Stop met de mijnbouw en laat Bati met rust’

In Ambon hebben jongeren gisteren rond 15:00 (lokale tijd) geprotesteerd tegen de mijnbouw in Seram. De jongeren maken onderdeel uit van de beweging Save Bati uit Bati Kelusi, in het oosten van Seram. Ondanks verschillende protesten blijft het mijnbouwbedrijf tot op heden actief in het gebied van Bati.

Protest in Ambon

In Ambon hebben jongeren gisterenmiddag (lokale tijd) geprotesteerd tegen de mijnbouw in Seram. Ze willen ook dat het adatrecht van de gemeenschap wordt gerespecteerd. Het vreedzame protest was live te volgen via sociale media.

‘Stop de mijnbouw, verlaat ons gebied’

De Save Bati-beweging dringt al bijna een half jaar aan om de mijnbouw te laten stoppen. De jongeren maken onderdeel uit van de beweging Save Bati. Zij komen op voor de belangen van de mensen in Bati Kelusi in het oosten van Seram. Verschillende studentengroepen zijn bijvoorbeeld aangesloten bij deze beweging. Eerder dit jaar vonden er ook protesten in Jakarta plaats.

Onduidelijkheid over vergunning, mijnbouw gaat door

Eerder toonde de gemeenschap in Bati al hun ongenoegen over de situatie door een sasi in te stellen en hun gronden te beschermen. Het bedrijf blijft echter tot op heden actief in het gebied van Bati met de mijnbouw.

Bron : https://www-moza-nu.cdn.ampproject.org/c/s/www.moza.nu/lezen/jongerenbeweging-in-ambon-protesteert-stop-met-de-mijnbouw-en-laat-bati-met-rust?format=amp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *