Shalandra Hitipeuw voorgedragen als nieuwe wethouder

VIJFHEERENLANDEN • VHL Lokaal draagt Shalandra Hitipeuw voor als kandidaat-wethouder. De partij was op zoek naar een nieuwe wethouder, nadat John van der Velden in december opstapte wegens ‘een gebrek aan vertrouwen.’

De 26-jarige Hitipeuw werd in maart 2022 voor het eerst geïnstalleerd als raadslid namens VHL Lokaal en verving aan het einde van dat jaar Wim van Dijk tijdelijk als fractievoorzitter. 

De partij stelt: “Dit deed zij met vakbekwaamheid, betrokkenheid en enthousiasme. Na het aftreden van John van der Velden in december is er een algemene interne procedure gestart om zorg te dragen voor een geschikte opvolger. Uiteindelijk werd Hitipeuw met een grote meerderheid verkozen. De fractie van VHL Lokaal is blij, tevreden en ook trots om Hitipeuw als wethouder te kunnen voordragen in het college van Vijfheerenlanden.”

Vereerd 
Hitipeuw is dankbaar voor haar voordracht als kandidaat-wethouder: “Ik ben vereerd met het vertrouwen dat VHL Lokaal in mij stelt. Ik heb altijd de wens gehad om in het bestuur van Vijfheerenlanden een rol te kunnen spelen en daardoor voor de samenleving van betekenis te kunnen zijn. Het mogelijke wethouderschap heb ik altijd voor de toekomst voor ogen gehad. Dat het nu al op mijn pad is gekomen, zie ik als een mooie kans, die ik met twee stevige handen en veel plezier aanpak.”

Hitipeuw vervolgt: “Als ik wethouder mag worden, dan streef ik naar een open bestuurscultuur en een inclusieve en toekomstbestendige gemeente. Een transparant beleid dat zich uit in duurzaamheid, gelijkheid, dienstbaarheid en betrokkenheid. Met als visie dat een ieder van jong tot oud, wordt vertegenwoordigd in alle kernen. Maar dat we vooral ook dichtbij de mensen staan, want daar zit onze kracht en dat maakt ons Vijfheerenlanden.”

Vrouw in het college
Wanneer Hitipeuw tijdens de raadsvergadering van donderdag 23 maart beëdigd wordt, is ze de enige vrouw binnen het college. Toen het oorspronkelijke college startte in mei 2022 was er de nodige kritiek op het feit dat het team van wethouders enkel bestond uit mannen

Burgemeester Sjors Fröhlich laat op Twitter alvast weten blij te zijn met Hitipeuw als nieuwe wethouder. “Aan alle kanten voor het college van Vijfheerenlanden. Welkom, we gaan er iets moois van maken!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *