Deze Rotterdammers openen Nice op de Hoogstraat: ‘Een stamkroeg waar je koffie drinkt’

Schenk over het concept koffiebar een hippe saus en je hebt Nice, een nieuwe zaak met als belangrijkste functie een ontmoetingsplek voor de buurt. In een hoekpand op de Hoogstraat kun je binnenkort terecht voor koffie, sandwiches en Japanse en Scandinavische pastries.

Eigenaren Jeremaine Semil en Benjaro Hitipeuw noemen het hun ‘strakke en kleine buurtpaleisje’. “Zie het als een stamkroeg waar je koffie drinkt.” Al chillend in de vensterbanken of buiten op het gevelterras.

Spiegelwand en gigantische ramen

Berlijn, Parijs, Londen, Amsterdam en Kopenhagen. Het zijn een aantal steden die de mannen opsommen als we vragen naar hun inspiratie. Hoewel het binnen nog niet af is, mochten we alvast rondspieken. De zaak is licht en strak, met een open keuken van RVS, witte tegels en brede vensterbanken aan de ramen. Jeremaine: “Het is echt de bedoeling dat mensen daar lekker gaan zitten, want we hebben gigantische raampartijen.”

In de zaak komen krukjes en één grote tafel met een bank van gerecycled plastic (van het Rotterdamse bedrijf Plasticiet), aan de buitenkant van het hoekpand een gevelterras. Een ander opvallend ding binnen is de metershoge spiegelwand. Benjaro: “Design speelt een grote rol in Nice, met invloeden uit Scandinavië en Japan. Als je met een rode jas voor de spiegels gaat zitten, zorg je zelf voor de kleur.”

Koffiebar voor de buurt

Jermaine en Benjaro kennen de Rotterdamse (nacht)scene van binnen uit. Jeremaine is al meer dan twintig jaar dj en staat nog wekelijks achter de draaitafels van Superdisco. Ook hielp hij bij het opzetten van Niko en de programmering voor Now&Wow Club. Benjaro was vanaf het begin één van de dragende krachten van Supermercado en kun je ook kennen van de cocktails uit blik voor Williams Canteen.

Benjaro: “We zijn ondertussen wat ouder en merken dat ons leven zich meer overdag afspeelt. En dat bevalt goed. Een eigen zaak openen was altijd al mijn droom, dus waarom niet een koffiebar? Nice wordt down to earth, een plek waar mensen uit de stad met elkaar hangen. Er is goede koffie, sandwiches, good vibes en muziek.”

Bron : https://indebuurt.nl/rotterdam/eten-drinken/deze-rotterdammers-openen-nice-op-de-hoogstraat-een-stamkroeg-waar-je-koffie-drinkt~294384/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *