Regionieuws TV – Molukse Mars voor de Vrijheid in Den Haag gehouden

In Den Haag is de Mars voor de Vrijheid gehouden door enkele duizenden Molukkers. Het is 73 jaar geleden dat de Molukse Republiek RMS werd uitgeroepen.

Met de 3 kilometer lange mars wordt aandacht gevraagd voor de strijd tegen de onderdrukking, bedreiging en het voortbestaan van het volk op de Molukken. Daar worden de aanhangers van de Molukse Republiek tot lange gevangenisstraffen veroordeeld, ook als hun acties volkomen geweldloos zijn.

De Molukkers en hun aanwezigheid in Nederland worden door de Nederlandse regering tot Indionesisch Erfgoed gerekend en niet serieus genomen. Met de demonstratie wil de gemeenschap aandacht vragen voor hun positie in Nederland en hun streven naar een onafhankelijk republiek Molukken. De demonstratie is rustig verlopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *